Yoga Massage Shakti Hengelo Logo Yoga Massage Shakti Hengelo

Georgette Elders Yoga Massage Shakti Hengelo

Georgette Nirmala Elders

Al in de buik van mijn moeder danste en zong ik mee. Het liefst in de natuur. Ik ben opgegroeid aan het strand in Zandvoort. Daar danste ik mijn eerste pasjes in het zand in 1963. Met de wind in mijn haren en de zon op mijn gezicht, zong ik samen met de klanken van de zee en smolt samen de natuur in en om mij heen. Deze diepe gevoelde eenheidservaring is altijd mijn gids geweest in mijn leven. Vanaf mijn 18de jaar stapte ik de wereld van de Indiase Tempeldans, Yoga en muziek binnen..... mijn hart stroomde over van een  diep gevoelde Vreugde en Stilte. Mijn pad op moeder aarde werd mij helder voor ogen,deze vreugde wilde ik delen met iedereen, die op mijn pad kwam. Mijn grootse inwijding in het leven  was tijdens de bevalling van mijn oudste dochter Jade 28 jaar geleden. Het moeder zijn is een mega levenservaring waar ik mijn inspiratie hebt uitgehaald voor het werken met zwangeren, ouders, kinderen en volwassen. Mijn talenten die ik gebruik zijn mijn stem, dans, yoga, massage, intuitie, drums en theater achtergrond. Kom je meespelen en op reis naar jouw innerlijke kind.

Mijn innerlijk leraar kreeg een uiterlijk gids in de vorm van moeder Amma, Mata Amritandamayi, een indiase heilige. De ontmoeting met Amma was diep gevoelde Liefde, dat mijn hart nog meer opende. Zij gaf spontaan mij een spirituele naam Nirmala  "zij die puur is".

Al Meer dan 30 jaar neem ik grote en kleine mensen mee op ontdekkingsreis om te leren voelen met al je zintuigen en te leren luisteren naar de non verbale taal van lichaam, geest en ziel dmv Yoga, Dans en Body/Mind technieken. Door te voelen kom je in contact met je eigen geneeskracht, zodat de levensenergie "Shakti" weer kan stromen, dan ondek je weer  de diepe vreugde  en stilte die opwelt in je hart.

"Leren voelen verrijkt je leven"

Later ben ik deze passie gaan onderzoeken en volgde onderstaande opleidingen en cursussen:

 • Traditioneel Indiase Yoga & Dans opleiding bij Gert van Leeuwen aan 't Bharata Instituut in Amsterdam. www.criticalalignment.nl afgerond yogadocent in 1983. Voltijdsopleiding van 3 jaar.
 • HBO Diploma behaald in 1991 voor Eerste graads Dansdocente/choreografe/ body/mindworker aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam met specialisatie body and mindcentering ( body en mindworker). www.ahk.nl
 • Raja Yoga docenten opleiding deeltijd opleiding van 4 jaar in 2016.
 • Ayurveda Massage Opleiding en Marma Massage bij Academy of Ayurvedic Studies www.ayurvedicstudies.nl
 • Thaise massage basis training bij www.thaiseyogamassage.nl in Amsterdam.
 • Sjamanisme bij Daan van Kampenhout www.daanvankampenhout.com en Carl Big Heart en Nanatasis women teachings  www.bigheart.nl
 • Indiase Boventoonzang bij Rollin Rachel.
 • Indiase zang bij Carolina de Ruiter.
 • Jazz zang bij Peggy Larson.
 • Mantra & Bhajans o.a van Amma www.amma.nl
 • Framedrum bij Layne Redmond www.layneredmond.com and Daniël Smith.
 • Aikido, Tai Chi( Chen stijl), Healing Tao, Reiki,Terra Mei,Quantum Touch en Indonesiche Pitjitmassage.
 • Ervarings deskundige zwangerschaps/bevallingscoach ookwel doula genoemd.

Werkervaring:

Al meer dan 28 jaar geef ik Dans & Yoga en Body/Mind technieken  op scholen, theaterschool en bedrijven in Amsterdam en Twente. Ik heb meespeelvoorstellingen gemaakt  en uitgevoerd voor de muziekschool Amsterdam "het Muziekatelier". Ik was oprichtster en theatermaakster van het succesvolle muziektheatergroep Kokopeli in samenwerking met de muziekscholen in Twente.

In het geboortecentrum voor onderwaterbevallingen en ouder / kind cursussen "de Oerbron" www.oerbron.nl heb ik jarenlang zwangerschapsyoga in water ( wateryoga), babydolfijn zwemmen, babymassage en babybuikdans gegeven in Amsterdam. Erica Muller, Arjan Reitz en ik vormden  het dagelijkse bestuur de eerste jaren van de Oerbron.

 

@copyright Georgette Elders

 

Yoga

Yoga Hengelo

Massage

Massage Hengelo

Dans

Dans Hengelo

Muziek

Muziek Hengelo