Yoga Massage Shakti Hengelo Logo Yoga Massage Shakti Hengelo

Yoga Shakti Hengelo

Shakti Yoga/Meditatie/Mindfull

Yoga betekent in het Sanskriet: verbinding en concentratie. Het is een oude oosterse wijsheid om je bewustzijn te verruimen, zodat je meer in harmonie en verbinding met jezelf en je omgeving kan komen. Yoga is een pad dat ons weer herinnert aan wie we zijn. Het brengt ons naar onze essentie: een bron van Liefde en Stilte. Het hart van yoga is meditatie, dat wil zeggen: ieder moment is een bijzonder moment.

Yoga is een pad van meditatie dat naar innerlijke vrijheid brengt. Bij Shakti Yoga beginnen wij met de eerste stap op dit pad, Hatha Yoga om de levens energie te laten stromen, zodat de meditatie makkelijker wordt als de geest tot rust is gekomen in het lichaam. 

Shakti Yoga geeft verschillende vormen van Hatha Yoga zoals Zwangershapsyoga, Flow Yoga, met het ultieme doel Meditatie, zodat je thuis komt in de Stilte van het Zijn. Er zijn vele woorden voor voor deze staat zoals diepe Stilte , Liefde, onbeschrijfelijke vreugde maar elk woord is een benadering van deze staat van Zijn.

Hatha Yoga is een combinatie van concentratie, meditatie, bewegingmeditatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Je wordt bewuster van je lichaam, je geest en je adem waardoor je levens­energie “Shakti” weer gaat stromen. Dan ontstaat er een diepe weldadige rust.

Voel dat je leeft!

Yoga en Meditatie Jaartraining

Het ultieme doel van Hatha Yoga is Meditatie om de geest tot rust te brengen en het lichaam te ontspannen. Meditatie brengt ons terug naar onze  essentie: een bron van Liefde en Stilte. De basis techniek is de aandachtsmeditatie/mindfull d.m.v de adem, mantra, licht, concentratie, gevoel en beeld. Meditatie brengt je in het Hier en Nu(Mindfull).  

Volg je al langere tijd Yoga en meditatie en ben je toe aan meer?   

Kom in dieper contact met je innerlijke zelf en ervaar nog meer balans en helderheid.

 Ben je nieuwsgierig naar:

-       hoe jij Yoga en Meditatie zo goed mogelijk kan inzetten in je drukke leven?

-       Welke bredere betekenis er schuil gaat achter de houdingen op de mat?

Want medio september gaan we van start met Yoga-Meditatielessen voor gevorderden. Het is voor iedereen die de basis van Yoga kent. Het leuk vindt om uitgedaagd te worden in de houdingen. Wil leren om langer te mediteren. En geïnteresseerd is in de achtergronden.

De verdiepingslessen zorgen ervoor dat je een dieper begrip krijgt van Yoga en Meditatie. En doordat je in staat bent om het (nog meer) te integreren, zal dit een positief effect hebben op je dagelijkse leven. Je staat sterker in je schoenen, hebt meer energie en zal de dingen gaan doen die voor jou het meest belangrijk zijn.

 De lessen worden begeleid door: Georgette Elders en Lotte Hoogers.

Praktische informatie:

Maandagavond van 19:00 – 21:00 uur.

Investering

Voor slechts 44 euro per maand kan je deelnemen aan deze verdiepingslessen. 

Bij aanvang kan je het boek yogameditatie voor 10 euro aanschaffen.

Strippenkaart is voor deze les is mogelijk, maar dan betaal je ivp 80 euro dus 88 euro.

Lijkt het je leuk om komend seizoen mee te doen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, dan plannen we een gesprek om samen te bepalen of het bij je past.

Hatha Yoga/Meditatie

De basis in deze lessen is de klassieke Hatha Yoga. Er wordt veel aandacht besteed aan de “alignment” van een yogahouding, adem, meditatie en ontspanning.Deze vorm van yoga is heel geschikt voor beginners,zwangeren, ouderen en mensen die herstellend zijn van een ziekte. 

Flow Yoga/ Vinyasa Yoga

Power Yoga of Vinyasa Yoga is een uitdagende vorm van hatha yoga. Het is een fysieke yoga variant waarbij de houdingen (asana’s) elkaar vloeiend en dynamisch en krachtig opvolgen op sfeervolle muziek als een Flow ookwel Flow Yoga genoemd. Tijdens de asana’s ademen we met de zogenaamde Ujjayi ademhaling. Het ritme van de ademhaling loopt gelijk met de bewegingen in de asana’s,zodat er een Flow ontstaat.. Deze vorm is ook geschikt voor tieners, sporters en dansers.

Zwangerschapsyoga/massage en Bevallingscoach

 


Het volgen van zwangerschapsyoga helpt om vertrouwen in jezelf, je lijf, je baby en het zwanger-zijn op te bouwen en je voor te bereiden op de bevalling door:

  • leren luisteren naar je adem en je lijf d.m.v Yoga, adem en meditatie
  • het contact met je baby
  • wat heb je nodig van je omgeving
  • partner lessen voor ondersteunend bevalhoudingen en drukpunt massage tijdens zwangerschap en bevalling.
  • een geboorteplan maken
  • aromatherapie

Het kan zijn dat een cursus alleen niet voldoende is en dat je behoefte hebt aan extra begeleiding en ondersteuning voor jezelf en mogelijk ook voor je partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je kan mij als zwangerschaps bevallings coach vragen. Ik heb veel ervaring met mijn eigen drie natuurlijke bevalling van mijn kinderen.  Ik heb gewerkt als zwangerschapsyogadocente en babyzwemdocente bij www.oerbron.nl en veel ouders begeleidt tijdens zwangerschap en de bevalling dmv massages, emotionele begeleiding en kruiden.

 

Wat is de werking van Shakti Yoga?

De oefeningen hebben een reinigende werking waardoor verkrampingen, gifstoffen kunnen loskomen en verdwijnen. Ook mentaal in de vorm van angst,depressie, pijn, stress en frustraties. Shakti Yoga  helpt je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en deze positief te beïnvloeden.

Voor wie?

Yoga is geschikt voor jong en oud. Yoga is voor iedereen die meer rust, energie en vitaliteit in zijn leven wil. Het is belangrijk dat je met respect blijft luisteren naar je eigen fysieke mogelijkheden.

Wat heb je nodig?

Draag kleren die los en rekbaar zijn. Neem je eigen matje mee en een deken of een handdoek en eventueel een meditatiekussen. We oefenen op blote voeten of antislipsokken.

Info en opgave

Georgette Elders

0638410299

@copy right Georgette Elders

Yoga

Yoga Hengelo

Massage

Massage Hengelo

Dans

Dans Hengelo

Muziek

Muziek Hengelo