Yoga Massage Shakti Hengelo Logo Yoga Massage Shakti Hengelo

Georgette Elders Yoga Massage Shakti Hengelo

Georgette Nirmala Elders

Al in de buik van mijn moeder danste ik mee. Het liefst in de natuur. Ik ben opgegroeid aan het strand in Zandvoort. Daar danste ik mijn eerste pasjes in het zand in 1963. Met de wind in mijn haren en de zon op mijn gezicht, zong ik samen met de klanken van de zee en smolt samen de natuur in en om mij heen. Deze diepe gevoelde eenheidservaring is altijd mijn gids geweest in mijn leven. Vanaf mijn 18de jaar stapte ik de wereld van de Indiase Tempeldans & Yoga, Moderne Dans en jazz/ wereldmuziek binnen..... mijn hart stroomde over van een  diep gevoelde Vreugde en Stilte. Mijn pad op moeder aarde werd mij helder voor ogen, deze vreugde wilde ik delen met iedereen, die op mijn pad kwam. Mijn grootse inwijding in het leven  was tijdens de bevalling van mijn oudste dochter Jade 29 jaar geleden. Het moeder zijn van  drie volwassen kinderen en kleinzoon  is een mega levenservaring waaruit ik mijn inspiratie hebt gehaald voor het werken met zwangeren, ouders, kinderen en volwassen. Mijn talenten die ik gebruik zijn mijn stem, dans, theater maken, drums, yoga en massage. 

Mijn innerlijk leraar kreeg een uiterlijk gids in de vorm van moeder Amma, Mata Amritandamayi, een indiase heilige. De ontmoeting met Amma was diep gevoelde Liefde, dat mijn hart nog meer opende. Zij gaf spontaan mij een spirituele naam Nirmala  "zij die puur is".

Al Meer dan 29 jaar neem ik grote en kleine mensen mee op ontdekkingsreis om te leren voelen met al je zintuigen en te leren luisteren naar de non verbale taal van lichaam, geest en ziel dmv Yoga, Dans en Body/Mind technieken. Door te voelen kom je in contact met je eigen geneeskracht, zodat de levensenergie "Shakti" weer kan stromen, dan ondek je weer  de diepe vreugde  en stilte die opwelt in je hart.

"Leren voelen verrijkt je leven"

Later ben ik deze passie gaan onderzoeken en volgde onderstaande opleidingen en cursussen:

 • Traditioneel Indiase Yoga & Dans opleiding bij Gert van Leeuwen aan 't Bharata Instituut in Amsterdam. www.criticalalignment.nl afgerond yogadocent in 1983. Voltijdsopleiding van 3 jaar 
 • Bachelor of Arts: HBO Diploma behaald in 1991 voor Eerste graads Dansdocente/choreografe/ body/mindworker aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam met specialisatie body and mindcentering ( body en mindworker). www.ahk.nl
 • Raja Yoga docenten opleiding deeltijd opleiding van 4 jaar in 2016.
 • Ayurveda Massage Opleiding en Marma Massage bij Academy of Ayurvedic Studies www.ayurvedicstudies.nl
 • Thaise massage basis training bij www.thaiseyogamassage.nl in Amsterdam.
 • Sjamanisme bij Daan van Kampenhout www.daanvankampenhout.com en Carl Big Heart en Nanatasis women teachings  www.bigheart.nl
 • Indiase Boventoonzang bij Rollin Rachel en Mark van Tongeren.
 • Indiase zang bij Carolina de Ruiter.
 • Jazz zang bij Peggy Larson.
 • Mantra & Bhajans o.a van Amma www.amma.nl
 • Framedrum bij Layne Redmond www.layneredmond.com and Daniël Smith.
 • Aikido, Tai Chi( Chen stijl), Healing Tao, Reiki,Terra Mei,Quantum Touch en Indonesiche Pitjitmassage.
 • Ervarings deskundige zwangerschaps/bevallingscoach ookwel doula genoemd.

Werkervaring:

Al meer dan 29 jaar geef ik Dans & Yoga en Body/Mind technieken  op scholen, theaterschool en bedrijven in Amsterdam en Twente. Ik heb meespeelvoorstellingen gemaakt  en uitgevoerd voor de muziekschool Amsterdam "het Muziekatelier". Ik was oprichtster en theatermaakster van het succesvolle muziektheatergroep Kokopeli in samenwerking met de muziekscholen in Twente.

In het geboortecentrum voor onderwaterbevallingen en ouder / kind cursussen "de Oerbron" www.oerbron.nl heb ik jarenlang zwangerschapsyoga in water ( wateryoga), babydolfijn zwemmen, babymassage en babybuikdans gegeven in Amsterdam. Erica Muller, Arjan Reitz en ik vormden  het dagelijkse bestuur de eerste jaren van de Oerbron. Totdat ik ging verhuizen naar Twente in 2000.

 

Lotte Hoogers 

 

Ontwerpt en faciliteert, samen met Georgette, de Yoga op  de dinsdagavond. En is vaste invalkracht bij afwezigheid van Georgette.

“Door te bewegen kom ik uit mijn hoofd en in mijn lijf. Vroeger deed ik dat door moderne danslessen te volgen. BodyBalance lessen op de sportschool hebben mij nieuwsgierig gemaakt naar Yoga en zodoende ben ik in 2009 begonnen en heb ik vervolgens vijf jaar een yoga docentenopleiding gevolgd. Daarna ben ik stage gaan lopen bij Georgette. De positieve benadering, de ongedwongen sfeer en de overtuiging dat we allemaal levenslang mogen leren verbindt ons.

Yoga helpt mij om me goed te voelen, balans te ervaren en weer op nieuwe ideeën te komen. Alles gaat letterlijk weer stromen in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik kan weer optimaal gebruik maken van mijn nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht, daardoor leef ik luchtiger en weet ik wat ik kan doen op een moment dat ik vastzit in mijn hoofd of lijf.

 Al heel jong werd ik aangesproken op mijn creatieve talent voor organiseren, communiceren en faciliteren. Altijd met een doel om tot een gaaf resultaat te komen. Of het nou ging om het organiseren van een evenement of het leiden van een project. Er samen voor gaan en iets moois creëren, dat is wat ik heel graag doe. 

Met een HBO-opleiding maatschappelijk werk, NLP, oplossingsgericht- en creatief denken en veel werkervaring in het begeleiden van hardwerkende mensen, werk ik sinds 2014 zelfstandig. Mijn bedrijf heet jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling. Ik geef mensen meer toegang tot hun creatieve potentieel waardoor ze in staat zijn om effectief en met plezier (samen) te werken. 

 Een ontspannen lijf en geest levert daar een onmisbare bijdrage aan. De lijn tussen werk en privé wordt tenslotte steeds dunner. Dat biedt veel mogelijkheden en voordelen en tegelijkertijd is dat voor velen van ons wennen en continu zoeken naar een nieuwe balans.

Yoga helpt mijzelf om relaxt en in balans te blijven en dat geef ik in de lessen graag door aan anderen. Zonder iets op te leggen hoe het perse moet, maar uitnodigend en nieuwsgierig naar jouw eigen wijsheid. Je kent jezelf en je lijf tenslotte het beste. Zo geeft de boomhouding mij altijd direct antwoord hoe het met m'n eigen balans is gesteld.

 

Wil jij je balans ook een boost geven en geïnspireerd worden om dansend door het leven te gaan? Meld je aan voor een proefles, ik zie je graag!”

 

@copyright Georgette Elders

 

Yoga

Yoga Hengelo

Massage

Massage Hengelo

Dans

Dans Hengelo

Muziek

Muziek Hengelo

 

 

 

 

 


Meld u hier aan voor de nieuwsbrief: