Yoga Massage Shakti Hengelo Logo Yoga Massage Shakti Hengelo

Yoga Shakti Hengelo

Shakti Yoga

Yoga betekent in het Sanskriet: verbinding en concentratie. Het is een oude oosterse wijsheid om je bewustzijn te verruimen, zodat je meer in harmonie en verbinding met jezelf en je omgeving kan komen. Yoga is een pad dat ons weer herinnert aan wie we zijn. Het brengt ons naar onze essentie: een bron van Liefde en Stilte. Het hart van yoga is meditatie, dat wil zeggen: ieder moment is een bijzonder moment.

Yoga is een pad van meditatie dat naar innerlijke vrijheid brengt. Bij Shakti Yoga beginnen wij met de eerste stap op dit pad, Hatha Yoga om de levens energie te laten stromen, zodat de meditatie makkelijker wordt als de geest tot rust is gekomen in het lichaam. 

Shakti Yoga geeft verschillende vormen van Hatha Yoga zoals Zwangershapsyoga, Flow Yoga en Yoga workshops met het ultieme doel Meditatie, zodat je thuis komt in de Stilte van het Zijn. Er zijn vele woorden voor voor deze staat zoals diepe Stilte , Liefde, onbeschrijfelijke vreugde maar elk woord is een benadering van deze staat van Zijn.

Hatha Yoga is een combinatie van concentratie, meditatie, bewegingmeditatie, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Je wordt bewuster van je lichaam, je geest en je adem waardoor je levens­energie “Shakti” weer gaat stromen. Dan ontstaat er een diepe weldadige rust.

Voel dat je leeft!

Hatha/ Yin Yoga/Meditatie

De basis in deze lessen is de klassieke Hatha Yoga en Yin Yoga. Er wordt veel aandacht besteed aan de “alignment” van een yogahouding, adem, meditatie en ontspanning.Deze vorm van yoga is heel geschikt voor beginners,zwangeren, ouderen en mensen die herstellend zijn van een ziekte. 

 

 

Flow Yoga/ Vinyasa Yoga/Meditatie

Power Yoga of Vinyasa Yoga is een uitdagende vorm van hatha yoga. Het is een fysieke yoga variant waarbij de houdingen (asana’s) elkaar vloeiend en dynamisch en krachtig opvolgen op sfeervolle muziek als een Flow ookwel Flow Yoga genoemd. Tijdens de asana’s ademen we met de zogenaamde Ujjayi ademhaling. Het ritme van de ademhaling loopt gelijk met de bewegingen in de asana’s,zodat er een Flow ontstaat.. Deze vorm is ook geschikt voor tieners, sporters en dansers.

 

Wat is de werking van Shakti Yoga?

De oefeningen hebben een reinigende werking waardoor verkrampingen, gifstoffen kunnen loskomen en verdwijnen. Ook mentaal in de vorm van angst,depressie, pijn, stress en frustraties. Shakti Yoga  helpt je bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en deze positief te beïnvloeden.

Voor wie?

Yoga is geschikt voor jong en oud. Yoga is voor iedereen die meer rust, energie en vitaliteit in zijn leven wil. Het is belangrijk dat je met respect blijft luisteren naar je eigen fysieke mogelijkheden.

Wat heb je nodig?

Draag kleren die los en rekbaar zijn. Neem je eigen matje mee en een deken of een handdoek en eventueel een meditatiekussen. We oefenen op blote voeten of antislipsokken.

Info en opgave

Georgette Elders

0638410299

@copy right Georgette Elders

Yoga

Yoga Hengelo

Massage

Massage Hengelo

Dans

Dans Hengelo

Muziek

Muziek Hengelo

 

 

 

 

 


Meld u hier aan voor de nieuwsbrief: